Dopady antidisktriminační směrnice na pojistný trh - Berezovaia, Anna; Ducháčková, Eva, 1958-; Oborilová, Mária; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá antidiskriminační legislativou v České republice a popisem reakce pojišťoven na zásah antidiskriminační směrnice do tuzemského pojistného trhu. Cílem této práce je analýza dopadů směrnice Rady 2004/113/ES (dále jen "antidiskriminační směrnice") na pojistný trh v České republice v porovnání s prognózami zveřejněnými v hromadných sdělovacích prostředcích a nynějším rozvojem pojistného trhu v Ruské federaci, kde se podobný zákon na kalkulaci pojistného nevztahuje. V této souvislosti je cílem práce odpovědět i na otázku, zda je antidiskriminační zákon efektivní v boji proti diskriminaci, jaké jsou jeho přínosy či nedostatky a zda jeho dopad opravdu výrazně ovlivnil pojistný trh.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses