Finanční analýza M.A.T. Group, s.r.o. - Vaněk, Luboš (2015)
Účelem diplomové práce je zhodnotit finanční situaci pomocí metod finanční analýzy za delší časové období u obchodní společnosti M.A.T. Group, s.r.o. zabývající se velkoobchodem a maloobchodem zboží v oblastech železářství, zahrady, vodoinstalace, kuchyňských potřeb, elektra, apod. Finanční analýza byla sestavena na základě metod horizontální a vertikální analýzy, metody analýzy čistého pracovního kapitálu, dále analýzy poměrových ukazatelů a analýzy soustav ukazatelů. Na závěr bylo použito srovnání poměrových ukazatelů s hodnotami v rámci odvětví a také s vybranými konkurenty. Výsledky výše uvedených metod finanční analýzy mohou sloužit jako přehled finanční situace pro management společnosti a také jako podklad pro rozhodování o dalších činnostech podniku.