Využití on-line videa ve vzdělávání - Eichenmann, Filip (2015)
Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část začíná vysvětlením základních pojmů o výukových videích. Dále jsou popsány výhody, možné bariéry videí a příklady využití videa v praxi ve výuce. Následuje představení výukových portálů, YouTube kanálů, video návodů a porovnání školy a samostudia na krátkém příkladu. Praktická část je rozdělena na dvě samostatné kapitoly -- Analýza vybraných videí a Doporučený postup tvorby videa. V analytické části jsou zkoumána úspěšná výuková videa na YouTube za účelem sestavení doporučeného postupu k vytvoření kvalitního výukového videa v poslední kapitole. Součástí poslední kapitoly je také vytvoření výukového videa podle předchozího doporučeného postupu, které bylo studentům následně promítnuto v rámci přednášky na VŠE. Studenti zároveň vyplnili krátký dotazník jako zpětnou vazbu k vytvořenému videu. Závěr obsahuje shrnutí výsledků, cílů a přínosů diplomové práce.