Kulturní standardy Indů a jejich vliv na obchodní jednání a podnikání - Küblbeková, Eva (2015)
Práce se zaměřuje na charakteristiku indické kultury a analýzu jejího vlivu na obchodní jednání a podnikání. V první části práce se zabývám pojmem kultura a kulturní standardy, ve druhé části charakterizuji Indii a její kulturu a aplikuji Hofstedeho kriteria kulturních dimenzí na Indii. V praktické části na základě rozboru interview analyzuji projevy indické kultury v obchodním a podnikatelském prostředí současné Indie a analyzuji změny, ke kterým v indické společnosti a její kultuře dochází a uvádím doporučení pro úspěšné jednání s indickými partnery.