Analýza investiční činnosti hlavního města Prahy - Baumann, Martin (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření hlavního města Prahy v letech 2009-2013 s důrazem na investiční výdaje města. Hlavním úlohou bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit hospodaření a investiční činnost hlavního města Prahy. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. V teoretické části budou vymezeny pojmy související s organizací veřejné správy v České republice, obecními rozpočty a metodami hodnocení hospodaření územně samosprávných celků. Tyto teoretické poznatky budou následně využity při zpracování praktické části bakalářské práce. V té bude nejprve stručně představena historie a současné uspořádání hlavního města Prahy. Dále bude pozornost věnována analýze rozpočtů, analýze kapitálových příjmů a výdajů a jednotlivým ukazatelům finanční analýzy. V závěru práce bude zhodnocení hospodaření města a případně navrženy kroky k jeho zlepšení.