Globalizační trendy v čs. automobilovém průmyslu - Mareš, Jan (2015)
Bakalářská práce se zabývá dopady globalizace a jejich trendů na český automobilový průmysl. Cílem práce je popsat a zhodnotit vliv prohlubující se globalizace na český automobilový průmysl, zvláště pak na přední výrobce automobilů a jejich dodavatele v České republice. V práci je nastíněn proces globalizace, současná situace světového průmyslu a také situace českého automobilového odvětví. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu a definování globalizace v rámci dodavatelských subjektů automobilové průmyslu.