Management krajiny pro zvýšení atraktivity Vodňan - Piklová, Barbora; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Koupilová, Monika (2015)
Bakalářská práce se zabývá managementem krajiny v okolí Vodňan. Jejím cílem bylo vyhodnocení stavu krajiny s využitím koeficientu ekologické stability, územního systému ekologické stability, krajinného rázu a pamětihodností a následné navržení opatření, která přispějí k obnovení základních ekologických funkcí krajiny, ale také k zatraktivnění území a zvýšení možností jeho rekreačního využití. Tyto návrhy jsou zpracovány pro případné využití v rámci komplexních pozemkových úprav. Na severozápadním území se předpokládá vytvoření modelového řešení Vodňanského krajinného parku, který bude propojen s nově vybudovaným lesoparkem v intravilánu města.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: krajina; environmentální management; pozemkové úpravy; management [obor bakal. práce]; koeficient ekologické stability; bakalářské práce; landscape; environmental management; reallocation of land; bachelor's theses