Výkaz zisku a ztrát z pohledu nemocnic - Ondoková, Štěpánka; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Komárková, Lenka, 1976- (2015)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy výsledku hospodaření Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s. a Nemocnice Pelhřimov, p. o. K vyhotovení rozboru výsledku hospodaření jsou použity vybrané bonitní a bankrotní modely spolu s ukazateli zadluženosti pro období 2009 - 2013. Součástí analýzy výsledku hospodaření je navrhnutí přijatelných modelů a ukazatelů vedoucí ke zjištění efektivnosti hospodaření nemocnic. Dále jsou vyhodnoceny rozdíly zjišťování výsledku hospodaření u odlišných právních forem nemocnic. Na základě odchylek je sestaven návrh stejných typů položek objevujících se ve výkazu zisku a ztrát akciové společnosti i příspěvkové organizace. Závěr práce obsahuje zhodnocení modelů, ukazatelů zadluženosti, volbu vhodných ukazatelů a jsou navržena doporučení pro aplikovatelnost modelů v nemocničním prostředí.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: zdravotnický management; zadluženost; hospodářské výsledky; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health service management; debt; economic results; master's theses