Bankovní zajišťovací instrumenty v mezinárodním obchodě - Lachová, Denisa; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je sestavit přehled hlavních bankovních zajišťovacích instrumentů používaných v mezinárodním obchodě. Základní představení směnečného avalu bankovního, dokumentárního akreditivu, bank payment obligation a bankovní záruky je obsahem první kapitoly. Následující dvě kapitoly jsou jádrem celé práce. Podrobněji se věnují dvěma tradičním bankovním zajišťovacím instrumentům, a to konkrétně dokumentárnímu akreditivu a bankovní záruce. V těchto kapitolách se zabývám jejich charakteristikou, podmínkami a průběhem jejich sjednávání, povinnostmi jednotlivých stran a na závěr výhodami a nevýhodami, které z instrumentů pro jednotlivé strany vyplývají.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses