Řízení komerčních rizik v mezinárodním obchodě - Leonova, Ekaterina (2015)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout čitateli ucelený přehled o nejvýznamnějších komerčních rizikách a jejích možných důsledcích pro podniky, uvést do problematiky řízení rizik, a také prozkoumat a analyzovat nejpoužívanější nástroje k omezení komerčních rizik v praxi. Začátek první kapitoly je věnován definici obecného pojmu riziko a jeho konkrétnějším typům. Dále jsou podrobněji rozebrány vybrané druhy rizik, se kterými se firmy setkávají na poli mezinárodního obchodu. Druhá kapitola projednává o metodách řízení rizik zmíněných v první části. V úvodu je popsán proces analýzy, který předchází aplikaci konkrétnějších nástrojů k omezení rizik. Závěr práce je věnován vybraným metodám snižování a přesunu rizika na jiný subjekt, jež jsou nejpoužívanějšími způsoby zacházení s riziky v komerční praxi.