Řízení komerčních rizik v mezinárodním obchodě - Leonova, Ekaterina; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout čitateli ucelený přehled o nejvýznamnějších komerčních rizikách a jejích možných důsledcích pro podniky, uvést do problematiky řízení rizik, a také prozkoumat a analyzovat nejpoužívanější nástroje k omezení komerčních rizik v praxi. Začátek první kapitoly je věnován definici obecného pojmu riziko a jeho konkrétnějším typům. Dále jsou podrobněji rozebrány vybrané druhy rizik, se kterými se firmy setkávají na poli mezinárodního obchodu. Druhá kapitola projednává o metodách řízení rizik zmíněných v první části. V úvodu je popsán proces analýzy, který předchází aplikaci konkrétnějších nástrojů k omezení rizik. Závěr práce je věnován vybraným metodám snižování a přesunu rizika na jiný subjekt, jež jsou nejpoužívanějšími způsoby zacházení s riziky v komerční praxi.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses