Vliv dobrovolnictví na sociální status jedince - Šalandová, Radka; Havlová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Novotná, Eliška, 1944- (2015)
Bakalářská práce s názvem "Vliv dobrovolnictví na sociální status jedince" pojednává o dobrovolnictví ve vztahu ke společenskému postavení jedince, který se tomuto dobrovolnictví věnuje. První polovina práce přestavuje teoretická východiska, v nichž je přiblížena problematika sociální stratifikace, sociálního statusu a dobrovolnictví. Druhá polovina práce je věnována anketnímu šetření, jehož cílem je zjistit, jak ovlivňuje účast v dobrovolnických aktivitách sociální status jedince. Konkrétně je toto šetření zaměřeno na názory žáků středních škol v Jindřichově Hradci, jež se v dobrovolnictví nikdy neangažovaly.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Lenka Havlová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: sociální stratifikace; dobrovolnictví; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social stratification; voluntarism; bachelor's theses