Návrh systému automatizované správy hardwaru v bankovním prostředí - Chmelíček, Jiří (2015)
Tato diplomová práce se zabývá evidencí hardwaru v bankovním prostředí, jež je typické svými omezeními. Cílem práce je navrhnout systém pro automatizovanou správu hardwaru, který vyhovuje všem aspektům takového prostředí. Prvním krokem pro dosažení cíle je výběr metodiky vývoje a její přizpůsobení povaze projektu. Zvolená metodika pomáhá pochopit a definovat požadavky na systém z pohledu budoucích uživatelů. Dle požadavků je následně provedena analýza trhu, jejíž výsledek potvrzuje potřebu návrhu vlastního řešení. K jeho vývoji je využit zejména skriptovací jazyk PowerShell 2.0, doplněný o databázový systém SQLite. Plně funkční systém, jenž má snížit časovou režii a zvýšit kvalitu poskytovaných služeb našim interním zákazníkům, představuje hlavní přínos práce. Na závěr, po nasazení systému do provozu, je posouzena vhodnost zvolené metodiky vývoje a zhodnocena úspěšnost celé práce.