Vztah zaměstnanců k firemnímu dobrovolnictví - Petrová, Lucie (2015)
Hlavní předmětem této bakalářské práce je přiblížení firemního dobrovolnictví z pohledu zaměstnanců, kteří se této činnosti v rámci svého zaměstnání účastní. Práce rozebírá vztah zaměstnanců k této činnosti a motivaci k ní. První kapitoly bakalářské práce přibližují teoretické pojmy z oblasti dobrovolnictví, věnují se definici dobrovolnictví a jeho charakteristikám a typům. Dále je představen koncept společenské odpovědnosti firem. V druhé části práce je přiblížena společnost Česká spořitelna a firemní dobrovolnictví v praxi. Práce dále mapuje stimuly, které vedou zaměstnance k účasti na firemním dobrovolnictví. Hlavním cílem práce je zjistit, jaký vztah mají zaměstnanci pobočky České spořitelny v Jindřichově Hradci oddělení cash-handling k firemnímu dobrovolnictví, a jaký to má vliv na pracovní tým.