Robotika ve stárnoucím Japonsku - Macháčková, Anna (2015)
Tato bakalářské práce se zabývá robotikou a jejími možnostmi využití vzhledem ke stárnutí obyvatelstva. První kapitola osvětluje základní pojmy z robotiky společně s historií robotiky. Druhá kapitola přibližuje japonskou vědu a výzkum v oblasti robotiky. Závěrečná kapitola se věnuje konkrétním aplikacím robotiky v oblasti péče o člověka a medicíny.