Využití metod manažerského rozhodování při zavádění nového produktu na trhu bezpečnostních služeb - Brož, Jan; Pudil, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2015)
Cílem této práce je posoudit vhodnost metod manažerského rozhodování v praxi. Práce poukazuje na odlišnost vybraných metod, zejména ve vztahu k využití diskrétních a spojitých faktorů rizika. Metody jsou aplikovány na případu zavedení nového produktu v odvětví soukromých bezpečnostních služeb. Práce obsahuje kompletní strategický plánovací cyklus vycházející z definovaných cílů organizace, bezpečnostní agentury SECURE. Od analytické části, zahrnující analýzu konkurenčního prostředí 5F, přes tvorbu strategie se autor ubírá k podstatě práce, kterou tvoří realizační část. Zde jsou aplikovány metody manažerského rozhodování za rizika a nejistoty, a to především rozhodovací matice a metoda Monte Carlo. Závěr práce obsahuje hodnocení a porovnání jednotlivých metod a jejich přínos pro praktické použití.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Pavel Pudil
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: strategický management; rozhodování; management [obor dipl. práce]; Simulace Monte Carlo; diplomové práce; strategic planning; decision making; master's theses