Komparace daňového zatížení zaměstnanců České a Slovenské republiky - Dvořanová, Renáta (2015)
Práce se zabývá analýzou daně z příjmů s podrobným rozborem daně z příjmů ze závislé činnosti, sociálního a zdravotního pojištění v České a Slovenské republice. Jejím cílem je komparace daňového zatížení vybraných skupin zaměstnanců provedená na základě modelových výpočtů se shodnými parametry pro Českou a Slovenskou republiku. Výsledkem je zjištění výhodnosti daňového prostředí z pohledu zaměstnanců.