Komparace daňového zatížení zaměstnanců České a Slovenské republiky - Dvořanová, Renáta; Hajdíková, Taťána; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2015)
Práce se zabývá analýzou daně z příjmů s podrobným rozborem daně z příjmů ze závislé činnosti, sociálního a zdravotního pojištění v České a Slovenské republice. Jejím cílem je komparace daňového zatížení vybraných skupin zaměstnanců provedená na základě modelových výpočtů se shodnými parametry pro Českou a Slovenskou republiku. Výsledkem je zjištění výhodnosti daňového prostředí z pohledu zaměstnanců.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: zaměstnanci; mzdy; daně z příjmů; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; employees; wages; income tax; bachelor's theses