Analýza profilu návštěvníka Jindřichova Hradce - Čížková, Kamila (2015)
Cílem této práce je vypracování podrobné analýzy profilu návštěvníka Jindřichova Hradce v letní sezóně 2014. Teoretická část se zabývá problematikou cestovního ruchu, jeho vymezením a vývojem, jeho typologií a typologií návštěvníka. Dále představuje město Jindřichův Hradec z pohledu cestovního ruchu a uvádí jednotlivé metody měření a hodnocení návštěvnosti. Praktická část se věnuje interpretaci zjištěných výsledků, informace byly získávány metodou osobního dotazování návštěvníků prostřednictvím standardizovaného dotazníku. Dotazování probíhalo v období června -- září 2014 na konkrétních místech v Jindřichově Hradci.