Systém managementu kvality ve vybraném podniku - Kučera, Jaromír (2015)
Cílem této diplomové práce je analyzovat a zhodnotit systém managementu kvality ve vybraném podniku a navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení jeho fungování. Teoretická část se zabývá problematikou managementu kvality ve výrobních podnicích, popisuje jednotlivé přístupy k managementu kvality, nástroje a metody. V praktické části je popsán systém managementu kvality v podniku Robert Bosch, spol. s r.o., České Budějovice a je provedeno jeho zhodnocení na základě analýzy dokumentů týkajících se managementu kvality, rozhovorů s manažery a pracovníky oddělení kvality a pozorování fungování systému managementu kvality. Práce je poté zaměřena na několik oblastí s potenciálem pro zlepšení. Jednou z nich je dokumentování výrobkového auditu, kde dochází k nedostatečnému vyhodnocování záznamů ze zkoušek. Jako opatření je navržena elektronická archivace záznamů a statistické zpracování údajů ze zkoušek na těchto záznamech uvedených. Další se týká archivace vzorků. Je proveden soubor opatření zlepšujících systém archivace vzorků a současně snižující náklady na jejich skladování.