Systém managementu kvality ve vybraném podniku - Kučera, Jaromír; Kovář, František, 1940-; Řepová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2015)
Cílem této diplomové práce je analyzovat a zhodnotit systém managementu kvality ve vybraném podniku a navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení jeho fungování. Teoretická část se zabývá problematikou managementu kvality ve výrobních podnicích, popisuje jednotlivé přístupy k managementu kvality, nástroje a metody. V praktické části je popsán systém managementu kvality v podniku Robert Bosch, spol. s r.o., České Budějovice a je provedeno jeho zhodnocení na základě analýzy dokumentů týkajících se managementu kvality, rozhovorů s manažery a pracovníky oddělení kvality a pozorování fungování systému managementu kvality. Práce je poté zaměřena na několik oblastí s potenciálem pro zlepšení. Jednou z nich je dokumentování výrobkového auditu, kde dochází k nedostatečnému vyhodnocování záznamů ze zkoušek. Jako opatření je navržena elektronická archivace záznamů a statistické zpracování údajů ze zkoušek na těchto záznamech uvedených. Další se týká archivace vzorků. Je proveden soubor opatření zlepšujících systém archivace vzorků a současně snižující náklady na jejich skladování.
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: management jakosti; podnikový management; průmyslové podniky; ISO 9000 (normy jakosti); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; quality control; industrial management; industrial enterprises; ISO 9000 Series Standards; master's theses