Postavení ČR v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti - Plevová, Aneta (2015)
Cílem práce je zhodnocení silných a slabých stránek České republiky na základě výsledků, kterých dosahuje v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti. Práce sleduje výsledky žebříčků Global Competitiveness Report, World Competitiveness Yearbook, Doing Business a Global Innovation Index v horizontu posledních pěti let s důrazem na aktuální stav. Pro lepší vypovídací schopnost jsou dosahované výsledky dále porovnávány s výsledky Rakouska. Práce se zabývá také vymezením makroekonomické konkurenceschopnosti, způsoby jejího měření a kritérii, které k hodnocení používají sledované mezinárodní žebříčky konkurenceschopnosti.