Postavení ČR v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti - Plevová, Aneta; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem práce je zhodnocení silných a slabých stránek České republiky na základě výsledků, kterých dosahuje v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti. Práce sleduje výsledky žebříčků Global Competitiveness Report, World Competitiveness Yearbook, Doing Business a Global Innovation Index v horizontu posledních pěti let s důrazem na aktuální stav. Pro lepší vypovídací schopnost jsou dosahované výsledky dále porovnávány s výsledky Rakouska. Práce se zabývá také vymezením makroekonomické konkurenceschopnosti, způsoby jejího měření a kritérii, které k hodnocení používají sledované mezinárodní žebříčky konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses