Světový trh knih - Rejmíšová, Anna (2015)
Práce analyzuje světový trh knih. Zabývá se různou podobou a úlohou knihy v minulosti i současnosti. Zmiňuje specifika knižního trhu a jeho změny v souvislosti s příchodem nových technologií - především s ohledem na e-knihy a internetová knihkupectví. Dále se zabývá vlivem globalizace na knižní trh a popisuje nejvýznamnější knižní trhy i nakladatele na jednotlivých kontinentech. Součástí je také analýza českého knižního trhu včetně jeho specifických charakteristik a srovnání se zbytkem světa. Práce také obsahuje odhady možného budoucího vývoje obchodu s knížkami u nás.