Světový trh knih - Rejmíšová, Anna; Gullová, Soňa, 1954-; Manová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce analyzuje světový trh knih. Zabývá se různou podobou a úlohou knihy v minulosti i současnosti. Zmiňuje specifika knižního trhu a jeho změny v souvislosti s příchodem nových technologií - především s ohledem na e-knihy a internetová knihkupectví. Dále se zabývá vlivem globalizace na knižní trh a popisuje nejvýznamnější knižní trhy i nakladatele na jednotlivých kontinentech. Součástí je také analýza českého knižního trhu včetně jeho specifických charakteristik a srovnání se zbytkem světa. Práce také obsahuje odhady možného budoucího vývoje obchodu s knížkami u nás.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses