Výroba elektřiny v EU se zaměřením na fotovoltaiku - Kotnová, Lucie (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na současnou situaci ve výrobě elektřiny a popisuje, jakou cestou se bude výroba elektřiny vyvíjet v budoucnu ve státech Evropské unie. Práce se také zabývá současným a budoucím stavem v oblasti fotovoltaiky. Sesbíraná data byla rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje základní pojmy související s produkcí a distribucí elektřiny. Druhá kapitola zkoumá vývoj ve výrobě elektřiny ve státech EU. Třetí kapitola analyzuje novodobý trend fotovoltaiky. Práce vyhodnocuje budoucí vývoj ve výrobě, neboli k jakým postupům ve výrobě elektřiny v současnosti směřuje toto odvětví, na základě sesbíraných dat a zkušeností z minulosti.