Problematika lidských práv v izraelsko-palestinském konfliktu - Mikesková, Klára (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou lidských práv v izraelsko-palestinském konfliktu. Hlavním cílem této bakalářské práce je dokázat hypotézu, že lidská práva Palestinců jsou výrazně porušována tím, že Stát Izrael buduje v rozporu s mezinárodním právem bariéru na palestinských územích. První část práce se věnuje teoretickému vymezení lidských práv, která jsou porušována. Praktická část se pak věnuje detailnějšímu popisu bezpečnostní bariéry a jejím důsledkům.