Problematika lidských práv v izraelsko-palestinském konfliktu - Mikesková, Klára; Havlová, Radka, 1975-; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou lidských práv v izraelsko-palestinském konfliktu. Hlavním cílem této bakalářské práce je dokázat hypotézu, že lidská práva Palestinců jsou výrazně porušována tím, že Stát Izrael buduje v rozporu s mezinárodním právem bariéru na palestinských územích. První část práce se věnuje teoretickému vymezení lidských práv, která jsou porušována. Praktická část se pak věnuje detailnějšímu popisu bezpečnostní bariéry a jejím důsledkům.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses