Japonské zemědělství na konci 20. a počátku 21. století vývoj, trendy, problémy - Navrátil, Jiří; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje vývoji japonského zemědělství a s ním spojeným problémům. V první části práce je porovnána výkonnost japonského zemědělství s jinými státy. Je poukázáno na vývoj v oblasti produkce jednotlivých zemědělských produktů a vysvětlen současný stav. Dále se kapitola zabývá problémem malé soběstačnosti, stárnoucí populace zemědělců a jejich nízké konkurenceschopnosti. V druhé části práce je analyzován dopad zemětřesení v Tóhoku, které nastalo v roce 2011, a následné havárie jaderné elektrárny Fukušima Daiiči na japonské zemědělství.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses