Japonská deflace v souvislostech – příčiny, důsledky a možnosti řešení - Jurka, Milan (2015)
Tato práce se zabývá japonskou deflací v období ztracených dekád a nejnovějšími postupy vlády Shinza Abeho - tzv. abenomikou. Čtenář je do tématu uveden teoretickým výklad o deflaci jako makroekonomickém jevu. V druhé kapitole následuje analýza vývoje japonské deflace s důrazem na příčiny pozdějších problému ekonomiky. Poslední část práce rozebírá dosavadní průběh vlády Shinza Abeho a účinnost jeho programu kvantitativního uvolňování.