Japonská deflace v souvislostech – příčiny, důsledky a možnosti řešení - Jurka, Milan; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce se zabývá japonskou deflací v období ztracených dekád a nejnovějšími postupy vlády Shinza Abeho - tzv. abenomikou. Čtenář je do tématu uveden teoretickým výklad o deflaci jako makroekonomickém jevu. V druhé kapitole následuje analýza vývoje japonské deflace s důrazem na příčiny pozdějších problému ekonomiky. Poslední část práce rozebírá dosavadní průběh vlády Shinza Abeho a účinnost jeho programu kvantitativního uvolňování.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses