Porovnání podpory malých a středních podniků v ČR a ve Francii - Fantová, Veronika (2015)
Bakalářská práce mapuje nejdůležitější druhy podpory, která jsou poskytovány francouzským a českým malým a středním podnikům. Popisovaná podpora je jak ze strany veřejných institucí, tak i soukromých subjektů. Cílem práce je najít klíčové rozdíly v poskytování podpory malým a středním podnikům ve Francii a v České republice. První kapitola obecně hodnotí postavení malých a středních podniků v Evropské unii, jejich důležitost pro evropské hospodářství a nejdůležitější zdroje podpory. V druhé a třetí kapitole je popsán systém podpory drobným podnikům ve Francii a v České republice, kdy jsou uvedeny nejdůležitější organizace a asociace, které podnikům poskytují pomoc jak finanční, tak i v podobě asistencí a konzultací. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky souvisící s podporou podniků ve Francii a v České republice a vyzdvihnuty nejvýznamnější rozdíly v poskytované podpoře.