Porovnání podpory malých a středních podniků v ČR a ve Francii - Fantová, Veronika; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Richter, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce mapuje nejdůležitější druhy podpory, která jsou poskytovány francouzským a českým malým a středním podnikům. Popisovaná podpora je jak ze strany veřejných institucí, tak i soukromých subjektů. Cílem práce je najít klíčové rozdíly v poskytování podpory malým a středním podnikům ve Francii a v České republice. První kapitola obecně hodnotí postavení malých a středních podniků v Evropské unii, jejich důležitost pro evropské hospodářství a nejdůležitější zdroje podpory. V druhé a třetí kapitole je popsán systém podpory drobným podnikům ve Francii a v České republice, kdy jsou uvedeny nejdůležitější organizace a asociace, které podnikům poskytují pomoc jak finanční, tak i v podobě asistencí a konzultací. V závěru jsou shrnuty nejdůležitější poznatky souvisící s podporou podniků ve Francii a v České republice a vyzdvihnuty nejvýznamnější rozdíly v poskytované podpoře.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses