Analýza zahraničních ekonomických vztahů mezi ČR a Francií - Smolková, Martina (2015)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou zahranično-obchodných vzťahov Českej republiky a Francúzska. Cieľom práce je analýza vývoja ich spoločného obchodného partnerstva, pôsobnosť priamych zahraničných investícií na oboch trhoch a predstavenie perspektív českého trhu. V prvých dvoch kapitolách sú predstavené obe ekonomiky samostatne z pohľadu domáceho HDP a zapojenia do zahraničného obchodu z pohľadu teritoriálnej aj komoditnej štruktúry. Následne sú popísane obchodné vzťahy ČR a Francúzska pred a po roku 2004, vývoj vzájomnej obchodnej bilancie, ako aj PZI. Posledná kapitola je zameraná na nové perspektívne odbory pre česko-francúzske vzťahy a ponúka SWOT analýzu českého trhu.