Analýza rozhodovacích procesů v dané firmě - Svoboda, Petr (2015)
Tato práce pojednává o rozhodování v obecné rovině i konkrétně zaměřené na vybranou společnost. Postupně představuje subjekt a popisuje jeho problém s dodavateli zboží. Cílem této práce je oslovit výrobce v Čínské lidové republice, fiktivně u nich poptat zboží, porovnat jejich nabídky s lokálními dodavateli pomocí multikriteriálních rozhodovacích metod a vyhodnotit, zda by se společnosti pro konkrétní skupinu zboží při vhodné poptávce vyplatilo oslovit tyto výrobce. Z výsledků práce vyplývá, že zahraniční obchod stojí za zvážení, ovšem nevyplatí se vždy. V samém závěru je uvedeno shrnutí, návrh postupu, možné nedostatky tohoto zpracování a také zajímavosti, na které jsem v průběhu zpracovávání narazil.