Analýza rozhodovacích procesů v dané firmě - Svoboda, Petr; Černý, Jan, 1935-2020; Svoboda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2015)
Tato práce pojednává o rozhodování v obecné rovině i konkrétně zaměřené na vybranou společnost. Postupně představuje subjekt a popisuje jeho problém s dodavateli zboží. Cílem této práce je oslovit výrobce v Čínské lidové republice, fiktivně u nich poptat zboží, porovnat jejich nabídky s lokálními dodavateli pomocí multikriteriálních rozhodovacích metod a vyhodnotit, zda by se společnosti pro konkrétní skupinu zboží při vhodné poptávce vyplatilo oslovit tyto výrobce. Z výsledků práce vyplývá, že zahraniční obchod stojí za zvážení, ovšem nevyplatí se vždy. V samém závěru je uvedeno shrnutí, návrh postupu, možné nedostatky tohoto zpracování a také zajímavosti, na které jsem v průběhu zpracovávání narazil.
Vedoucí práce: Jan Černý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: obchod; rozhodování; dodavatelé; ceny; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; commerce; decision making; suppliers; prices; bachelor's theses