Mezinárodní obchod se stříbrem - Hrubanová, Magdalena (2015)
Cílem této práce je analýza mezinárodního obchodu se stříbrem. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První část je věnována fyzikálním a chemickým vlastnostem stříbra a historii těžby stříbra. V druhé kapitole jsou zanalyzovány jednotlivé faktory trhu - nabídka, poptávka a cena. Z analýzy jsou následně zjištěni největší světoví producenti a spotřebitelé. V této části jsou také zmíněné nejznámější světové komoditní burzy. Třetí kapitola přináší poznatky o investičním stříbru, jeho druhy a výhody a nevýhody investování do stříbra. Závěrečná kapitole poté predikuje budoucí vývoj a možné perspektivy na trhu se stříbrem.