Návrh a realizace uživatelského rozhraní aplikací pro Windows Phone 8 - Straka, Jiří (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací uživatelského rozhraní mobilních aplikací pro operační systém Windows Phone. Hlavním cílem práce je rozšířit metodiku MMSP o podporu návrhu uživatelského roz-hraní mobilních aplikací. Dalším cílem je srovnání uživatelských rozhraní majoritních mobilních operačních systému (Android a iOS) se systémem Windows Phone včetně identifikace výhod uživatelského rozhraní Windows Phone pro běžné uživatele. Tato práce je rozdělena následovně: v první části práce jsou uživatelská rozhraní majoritních mobilních operačních systémů popsána a srovnáním s operačním systémem Windows Phone jsou identifikovány jeho výhody pro běžného uživatele. V dalších částech je práce zaměřena na rozšíření metodiky MMSP. Nejprve je metodika rozšířena o úlohu návrhu uživatelského rozhraní mobilních aplikací, ve které jsou popsány principy návrhu uživatelského rozhraní. Dále je definována role návrháře uživatelského rozhraní mobilních aplikací, která je odpovědná za návrh uživatelského rozhraní. Dále jsou popsány možnosti uživatelského rozhraní aplikací Windows Phone, tak aby byli srozumitelné pro návrháře uživatelského rozhraní. V poslední části je zhodnocena aplikační podpora tvorby uživatelského rozhraní aplikací pro Windows Phone. Tato práce rozšiřuje metodiku MMSP, tak aby podporovala návrh uživatelského rozhraní. Tato práce také vytvořila ucelený přehled informací o uživatelském rozhraní Windows Phone a jeho ovládacích prvcích, který v českém jazyce do této doby nebyl dostupný.