Vliv islámu na mezinárodní obchodní jednání s Íránci - Lněnička, Adam (2015)
Tato bakalářská práce obsahuje praktické informace, které přispívají k pochopení smýšlení íránských obchodníků pro zlepšení obchodních vztahů mezi Íránem a západními zeměmi. Pomocí metody analýzy zde autor charakterizuje islám a obchodní prvky související s islámem. Dále se práce věnuje vlastnostem Íránců. Autor také ve stručnosti zmíní novodobou historii země, která měla vliv na vývoj vztahů mezi Íránci a cizími národy. Historie Íránu vytvořila z obyvatel země specifický národ, který se v mnoha aspektech odlišuje od jiných muslimů. Ke konci práce jsou popsány rozdíly mezi kulturami a poskytnuty rady, jakým způsobem je možné určité překážky překonávat.