Vliv islámu na mezinárodní obchodní jednání s Íránci - Lněnička, Adam; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce obsahuje praktické informace, které přispívají k pochopení smýšlení íránských obchodníků pro zlepšení obchodních vztahů mezi Íránem a západními zeměmi. Pomocí metody analýzy zde autor charakterizuje islám a obchodní prvky související s islámem. Dále se práce věnuje vlastnostem Íránců. Autor také ve stručnosti zmíní novodobou historii země, která měla vliv na vývoj vztahů mezi Íránci a cizími národy. Historie Íránu vytvořila z obyvatel země specifický národ, který se v mnoha aspektech odlišuje od jiných muslimů. Ke konci práce jsou popsány rozdíly mezi kulturami a poskytnuty rady, jakým způsobem je možné určité překážky překonávat.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses