Komparace nejznámějších databázových systémů - Fábera, Luboš (2015)
V práci jsem si kladl za cíl provést manažerské porovnání vybraných databázových systémů z pohledu reálných faktorů. Porovnání jsem provedl z pohledu podpory tech-nologií, hardwarových požadavků, bezpečnosti, vysoké dostupnost, škálovatelnosti, analytických nástrojů, integrace a funkcionalit zvyšující výkonnost systému nebo jeho použitelnost. Provedl jsem také neméně důležité porovnání finančních nákladů. Práce ukazuje, že není možné generálně odpovědět na otázku, ve kterých případech je vhodné implementovat konkrétní databázový systém. Práce však nastiňuje silné a slabé stránky jednotlivých produktů a ukazuje jejich možnosti. Před implementací je vždy nutné pro-vést důkladnou analýzu potřeba a požadavků a tato práce může sloužit jako cenný zdroj informací.