Ocenění podniku Edenred CZ s.r.o. - Hýža, Petr; Heřman, Jan; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem práce je odhadnout tržní hodnotu společnosti Edenred CZ s.r.o. k 31. 12. 2014. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána metodologie, která je aplikována pro ocenění dané společnosti. Praktická část obsahuje analýzu vnějšího a vnitřního potenciálu, finanční analýzu a analýzu generátorů hodnoty. Na základě provedených analýz je podnik zhodnocen z hlediska dlouhodobé perspektivnosti a následně je sestaven finanční plán. Konec praktické části je věnován samotnému ocenění společnosti Edenred CZ s.r.o. za použití metody diskontovaných peněžních toků varianty Equity, která je zvolena za hlavní metodu ocenění a jako doplňková metoda byla použita paušální metoda kapitalizovaných čistých výnosů.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses