Obchodní vztahy Ruské federace a EU - Abdullina, Adelina (2015)
Tato bakalářská práce je věnována oblasti, která je zcela klíčová pro dnešní hospodářský svět a pro Evropu -- jedná se o vzájemné vztahy Ruska a zemí EU. Cílem práce je na základě analýzy současného stavu vymezit příležitosti pro rozvoj vzájemného obchodu. Tento cíl je podmíněn dílčím cílem, kterým je vypracování důkladné analýzy současného stavu. Z metodického hlediska středem pozornosti jsou statistické ukazatele a literární rešerše odborné literatury, která se přímo týká vybrané problematiky. Statistické ukazatele jsou získány z oficiálních úřadů. V práci jsou vymezeny i oblasti týkající se vzájemné spolupráce, kde mají velký prostor pro rozvoj vztahů, a to jak jednoduchých exportně-importních, tak i dlouhodobého působení na trhu.