Reformy Mezinárodního měnového fondu v souvislosti s proměnou měnového a finančního systému - Bilková, Simona (2015)
Tato bakalářská práce se soustředí především na reformy Mezinárodního měnového fondu týkající se rozložení členských kvót a rozhodování ve Výkonné radě. Představuje proměny mezinárodního měnového i finančního systému ve 20. a na začátku 21. století, seznamuje s historií Mezinárodního měnového fondu, poté se zabývá jeho reformami. V poslední kapitole popisuje činnost Mezinárodního měnového fondu v oblasti dohledu a poskytování finanční pomoci členským státům.