Nákladové účetnictví ve vybrané firmě se zaměřením na sestavení a vyhodnocení rozpočtu středisek - Machová, Jana (2015)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím odborné literatury vysvětlit základní teoretické pojmy problematiky nákladového účetnictví a rozpočetnictví. Dalším cílem je analýza sestavování a vyhodnocování rozpočtu středisek konkrétní firmy. Na základě rozhovorů se zaměstnanci firmy a rozborem dostupných výkazů a dokumentů podniku je v bakalářské práci popsán proces sestavování rozpočtu středisek a kontrola plnění rozpočtů.