Řízení lidských zdrojů se zaměřením na týmovou práci - Trubačová, Iveta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení lidských zdrojů obecně a dále se soustřeďuje na týmovou práci. Pozornost je věnována cílům a základním principům řízení lidských zdrojů, charakteristice týmové spolupráce, efektivitě týmu a týmovým rolím. Cílem bakalářské práce je analýza pracovního týmu ve společnosti MalenaLak, s. r. o. Jako nástroj kvantitativního sběru dat bylo použito dotazníkové šetření. Prostřednictvím aplikovaného dotazníku byly zjištěny týmové role, které jednotliví členové týmu zastávají a které v týmu chybí. Na závěr jsou uvedena možná doporučení, která povedou k optimalizaci týmové práce.