Zhodnocení hospodaření a sestavení rozpočtu vybrané neziskové organizace - Hudziecová, Barbora (2015)
Diplomová práce se zabývá hospodařením a analýzou sestavení rozpočtu vybrané nezi-skové organizace, kterou je příspěvková organizace Centrum sociálních služeb Jindři-chův Hradec. Tato organizace je největším poskytovatelem sociální péče v jihočeském kraji. Pro efektivní využívání zdrojů musí organizace znát svou finanční situaci, kterou lze zhodnotit pomocí finanční analýzy, která odhalí nedostatky v hospodaření organi-zace. Příčiny vzniku těchto nedostatků lze zjistit pomocí analýzy odchylek, vypracova-né pro jednotlivé roky. Těmito nedostatky jsou v případě vybrané organizace zejména problematická komunikace s pojišťovnou VZP ČR, v rámci vyplácení úhrad za rehabili-tační a ošetřovatelskou péči, kvůli které organizaci vznikla v roce 2012 ztráta. Na zá-kladě zjištěných skutečností budou v rámci diskuse vypracována vhodná doporučení.