Zhodnocení hospodaření a sestavení rozpočtu vybrané neziskové organizace - Hudziecová, Barbora; Stejskalová, Irena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Martínek, Zdeněk (2015)
Diplomová práce se zabývá hospodařením a analýzou sestavení rozpočtu vybrané nezi-skové organizace, kterou je příspěvková organizace Centrum sociálních služeb Jindři-chův Hradec. Tato organizace je největším poskytovatelem sociální péče v jihočeském kraji. Pro efektivní využívání zdrojů musí organizace znát svou finanční situaci, kterou lze zhodnotit pomocí finanční analýzy, která odhalí nedostatky v hospodaření organi-zace. Příčiny vzniku těchto nedostatků lze zjistit pomocí analýzy odchylek, vypracova-né pro jednotlivé roky. Těmito nedostatky jsou v případě vybrané organizace zejména problematická komunikace s pojišťovnou VZP ČR, v rámci vyplácení úhrad za rehabili-tační a ošetřovatelskou péči, kvůli které organizaci vznikla v roce 2012 ztráta. Na zá-kladě zjištěných skutečností budou v rámci diskuse vypracována vhodná doporučení.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: manažerské účetnictví; podnikové rozpočty; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; managerial accounting; budget in business; financial analysis; master's theses