Česko-britské obchodní vztahy s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Lněničková, Lada (2015)
Cílem této bakalářské práce je představení česko-britských vztahů a prozkoumání kulturních specifik Velké Británie. Dílčím cílem práce je analýza ekonomického prostředí Velké Británie. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola práce je zaměřena na všeobecnou charakteristiku země. Ve druhé kapitole se věnuji ekonomické charakteristice země, která zahrnuje analýzu základních makroekonomických ukazatelů a popisuje také zahraniční obchod země. Následující kapitola je již zaměřena na česko-britské obchodní vztahy. Při vstupu na nový trh je nepochybně velice důležité prostudovat si kulturní odlišnosti a zvyky při obchodním jednání. Znalost těchto odlišností zájemcům o trh poskytne nedocenitelnou výhodu, proto se ve čtvrté kapitole věnuji britské kultuře a obchodnímu jednání. Poslední kapitola zahrnuje vyjádření odborníků z praxe.