Pozice značky Škoda ve světovém automobilovém průmyslu případová studie " Škoda na švédském trhu" - Tomšová, Anna; Vošta, Milan, 1962-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tématem práce je analýza aktivit společnosti ŠKODA AUTO a.s. na švédském trhu. V rámci kapitol nejdříve popisuje automobilový průmysl ve světovém měřítku, jeho vývoj a aktuální situaci v jednotlivých regionech. Dále je přiblížena historie společnosti ŠKODA AUTO a.s., především její rozvoj od sloučení s německou společností Volkswagen Group. Další kapitola je věnována vstupu společnosti na zahraniční trhy a prodejům v celosvětovém měřítku. Jádrem práce je poté analýza švédského automobilového trhu. Na začátku tomu věnované kapitoly je analyzováno ekonomické a sociální prostředí Švédska a specifika tamního automobilového trhu. Následující odstavce se zabývají skupinou Volkswagen Group Sverige a samotným importérem značky ŠKODA, společností ŠKODA Sverige. Představeni jsou konkurenti, přiblíženy a analyzovány prodeje a aktivity v oblasti aftersales a dealerské sítě. Závěrečná část odhaluje příležitosti trhu a podává návrhy na zlepšení postavení značky na švédském trhu.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses